KAMPÜS
24 Şubat 2020

Kendinizi keşfe çıktığınız bir yolculuk: HIVE

HIVE Global Leaders Summit’te dünyanın dört bir tarafından gelen katılımcılar, liderler ve girişimcilerle bir araya gelen BİLGİ öğrencileri anlatıyor: “HIVE, hayatta yapmak istediklerimizi keşfetmemize yardımcı oldu”  

...
BİLGİ öğrencileri Lütfiye Çetin, Eda Naz Aksoy, Emir Üstündağ, Ceren Bozkurt ve BİLGİTalent Yetenek Gelişimi Danışmanı ve Projeler Sorumlusu Barış Aslan HIVE Global Leaders Summit’teydi.

HIVE, 130 ülkeden liderler, girişimciler, aktivistler, bilim insanları ve sanatçıların yer aldığı, üyelerinin hem kendilerinde hem de dünyada değişim yaratmak,  çağımızın sorunlarına çözüm üretmek amacıyla faaliyet gösterdiği küresel bir topluluk.

BİLGİ’nin HIVE ile işbirliği sayesinde BİLGİ öğrencileri, geçen Ekim ayında Romanya, Bükreş’te düzenlenen HIVE Global Leaders Summit’teydi. BİLGİTalent tarafından yapılan değerlendirme sonucu zirveye katılmaya hak kazanan 4 öğrenci, dünyanın dört bir yanından gelen katılımcılar ve liderlerle bir araya geldi, farklı ülkelerden ilham alabilecekleri deneyimleri dinledi,  kariyer ve bireysel gelişimleri için düzenlenen atölyelere ve birebir koçluk oturumlarına katıldı.

“Dünya”, “Yaşamın” ve “Liderliğin” başlıklarıyla üç güne yayılan zirvede ekoloji, sürdürülebilirlik ve dünyanın karşı karşıya kaldığı sorunlardan kişisel gelişim ve farkındalığa, liderlik ilkelerinden sosyal girişimciliğe, nöro-farkındalıktan hikâye anlatıcılığına kadar pek çok konu ele alındı. Zirveye katılan BİLGİ’liler HIVE deneyimlerini anlattı.

‘Farklı deneyimlerden çok şey öğrendik’

Lütfiye
BİLGİ Karşılaştırmalı Edebiyat ve Sosyoloji Çift Anadal Öğrencisi Lütfiye Çetin:

“HIVE hayatta yapmak istediğim şeyleri keşfetmemi sağladı. HIVE’da yeni şeyler öğrenirken bunun heyecanını duyuyorsunuz, küçük şeyler yaparak dünyada değiştirebileceklerinizi görüp mutlu oluyorsunuz. Dünyanın farklı yerlerinden insanlarla tanıştım. Aralarında Afrika’ya ev yapmaya giden, beyaz yakalı olmaktan bıkıp sosyal girişimcilikle dünyayı daha iyi bir yer haline getirmek isteyen, Afganistan’da savaşta doktorluk yapmış, iklim aktivisti insanlar vardı.

Zirve boyunca en fazla etkilendiğim Amerika’da dezavantajlı gruplardan gençleri topluma kazandırmak için çalışmalar yürüten The Ever Forward Club’ın kurucusu Ashanti Branch’ın '100K Mask Challenge' başlıklı oturumu oldu. Oturumda hepimizin bir maske çizmesini istemişti. Maskenin ön yüzüne kendimizi dünyaya nasıl gösterdiğimizi yazarken hepimiz neşeli şeyler yazmıştık. Arkasına ise içimizi dökmemizi istemişti. Her birini kime ait olduğunu bilmeden okuduk. Hepimiz kendimizi ortaya koymuştuk ve bu çok değerliydi. HIVE, birbirimizin deneyimlerinden öğrendiğimiz, hepimiz için duygusal bir yolculuk oldu.”   

 

...
The Ever Forward Club’ın kurucusu Ashanti Branch’ın HIVE’daki “'100K Mask Challenge” başlıklı oturumu katılımcıların kendilerini daha iyi tanımalarını ve ortak yönlerini keşfetmelerini amaçlıyordu.

‘Hayat amacımızı bulmak üzerine çalıştık’

Emir Üstündağ
BİLGİ Ekonomi-Finans Üstün Başarı Öğrencisi Emir Üstündağ:

“HIVE’a kendimi geliştirmek istediğim, bazı şeyleri daha iyi yapmak istediğim için katılmaya karar verdim. HIVE’da hayat amacımızı bulmak üzerine çalıştık. Orada öğrendiğim en önemli şey şu oldu, hiçbir şey için hiçbir zaman geç değil. Çünkü orada tanıdığım çoğu insan 35-40 yaş üstünde bir şey yapmayı kafaya koyup arkasına bile bakmadan, korkmadan yapan insanlardı.  HIVE bana hayatta ne yapmak istediğimi bulmama yardımcı oldu. İlham alabileceğim pek çok isim tanıdım. Kendimi keşfetmemi sağladı.”

‘En güzel tarafı dünyayı sorgulatması’

Eda Naz Aksoy
BİLGİ Hukuk Öğrencisi Eda Naz Aksoy:

“HIVE, ‘Hayatta ne istiyorum?’, ‘Ne olmak istiyorum?’, ‘Şu an ne yapıyorum?’  gibi sorular üzerine düşünmemi sağladı. HIVE sayesinde içsel bir gelişim yaşadığımı söyleyebilirim. Özellikle döndükten sonra pek çok şeye karşı bakış açımın değiştiğini fark ettim. HIVE’ın en güzel tarafı, okuduğum bölümle alakalı olmaksızın dünyaya dair bazı şeyleri bana sorgulatmasıydı. Örneğin, “Yaşadığım çevrenin farkında mıyım?” veya “Kutup ayıları neden ölüyor?” diye artık kendime soruyorum. HIVE’da pek çok insanın ilham verici deneyimlerini dinledik. Tüm bu çeşitliliğin bize yarar sağladığını, hepimize farklı pencereler açtığını düşünüyorum.”

‘Tanıdığınız her insan size bir renk katıyor’

BİLGİ Turizm ve Otel İşletmeciliği Öğrencisi Ceren Bozkurt:

“HIVE benim için hayatımda önemli bir nokta oldu, çünkü bana bir şeylere ulaşmak için konfor alanımdan çıkmam gerektiğini öğretti. Dinlediğim liderler ve girişimciler aklımdaki sorulara yanıt bulmama yardımcı oldu. Çünkü onlar sizin geçmek istediğiniz o yollardan geçmişler, o süreci deneyimlemişler ve gerçekten sizin yolunuza ışık tutmak istiyorlar. Geçirdiğim 3 günde inanılmaz değerli insanlar kazandım. Onların kariyerim veya kişisel hayatıma dair beni geliştirmek için yaptığı yorumlar benim için çok değerliydi. Bilgi paylaşımı çok fazla HIVE’da. Herkes farklı sektörlerden, herkes farklı şeyler yaşamış, herkesin farklı deneyimleri var. Tanıdığınız her insan sizin renk skalanıza bir renk daha katıyor. Bir konuda griyseniz onlar muhakkak onu renkli hale getiriyorlar. Şu an ben kendi yolumu çiziyorum ve o yolu çizmemde ufacık da olsa onların da payı var.”