TASARIM
22 Temmuz 2022

BİLGİ öğrencilerinden podyumda moda rüzgârı

BİLGİ Tekstil ve Moda Tasarımı Bölümü mezun adaylarının koleksiyon çalışmalarını sergilediği yılsonu defilesi santralistanbul Kampüsü’nde gerçekleşti. 85 tasarımın sunulduğu defilede Çatalhöyük’ten Osmanlı işlemelerine, punk kültüründen Art Nouveau’ya birçok tema ve akım modaya yansıtıldı

...
BİLGİ Tekstil ve Moda Tasarımı Bölümü'nün yılsonu defilesinde mezun adaylarının 85 tasarımı sergilendi.

BİLGİ Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Tekstil ve Moda Tasarımı Bölümü mezun adayları, koleksiyon çalışmalarını santralistanbul Kampüsü’nde gerçekleşen defilede sergiledi.

BİLGİ Tekstil ve Moda Tasarımı Bölümü’nün 4 sene boyunca  "yaparak öğrenme" yöntemleri ile verilen uygulamalı derslerin öğrenim kazanımlarını ortaya koymak amacıyla düzenlediği defilede 25 öğrencinin mezuniyet projeleri için hazırladığı 85 tasarım sergilendi. Koleksiyon geliştirme dersi kapsamında hazırlanan defilede dersin yürütücüsü Öğretim Görevlisi Mehlika Orakçıoğlu’nun danışmanlığında öğrenciler tasarımdan dikişe tüm süreçleri üstlenerek özgün çalışmalara imza attı.  

2018 yılından bu yana her sene düzenlenen defile, pandemi döneminin ardından yeniden yüz yüze seyircilerini ağırladı. BİLGİ Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Mehmet Fuat Beyazıt, “Öğrencilerimizin birbirinden özgün eserleri, bu kadar yaratıcı olabilmesi hayatta güzel şeyler olacağına dair bir umut doğuruyor. Öğretim üyelerimiz ve öğrencilerimiz çok büyük bir emek verdi. Tasarım camiasından misafirlerimizin de öğrencilerimize bu önemli günde destek vermeleri oldukça değerli” dedi. 

Defilede sergilenen tasarımlarda 2023-2024 renk ve trendlerine yer verilerek Çatalhöyük’ten Osmanlı işlemelerine, mitolojik sembollerden Art Nouveau’ya birçok tarihi ve güncel tema da işleniyor. Aksesuar, kumaş tasarımı ve dikiş gibi tüm süreçleri öğrencilerin üstlendiği çalışmalarda sürdürülebilirlik, dijitalleşme, kültürel miras, popüler kültür, punk kültürü, cinsiyet ve göç gibi farklı temalar modaya yansıtıldı. 

Defilede BİLGİ Tekstil ve Moda Tasarımı Bölümü öğrencileri Ayşenur Balıkçı, Aysima Yazar, Berk Yılmaz, Beyza Arslanalp, Bilgenaz Akyel, Dilara Tamtürk, Dilek Bilge, Duru Dodanlı, Ece Uslu, Eda Özdemir, Efsun Gölgeli, Elif Kar, Gamze Çelik, Gaye Nişlioğlu, Haldun Sumerman, Kaan Karakoç, Lal Kulaberoğlu, Leman Guluzade, Melek Darcan, Merve Abedan, Ömer Ulger, Pelinsu Sağ, Ru’aa Zeitoun, Senem Kaplan ve Sinan Özen’in tasarımları yer aldı.